Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doreen besöker Ockelbo under globala veckan

/
  • SVT-profil. Doreen Månsson håller föredrag på temat ”Olika barn leka bäst” på söndag i Ockelbo.

Den här veckan är det kyrkornas globala vecka.

I år är temat migration och flyktingskap och i Ockelbo avslutas veckan på söndagen med en föreläsning av SVT-profilen Doreen Månsson.

Annons

– Temat passar väldigt bra. Vi har ett antal invandrare i kommunen och inom kyrkan har vi en hel del verksamhet för invandrare, berättar Britt-Marie Thörnros som är diakon inom svenska kyrkan.

Svenska kyrkan anordnar både samtalsgrupper och öppet hus och man är också engagerad i kommunens LOTS-projekt, som handlar om att underlätta integrationen i samhället.

– Här i Ockelbo upplever jag inte att vi möter så mycket fördomar kring invandring, men visst finns det. Vi tror att det personliga mötet kan förändra människors fördomar och attityder mot det främmande, säger Thörnros.

Förutom den vanliga språkträffen på onsdagen och öppet hus under måndagskvällen bjuder Svenska kyrkan tillsammans med Missionskyrkan därför på en gudstjänst i Missionskyrkan.

– Några av kommunens invandrare kommer att läsa texter på sina språk och sedan kommer både Missionskyrkans kör och Ockelbo gospel att uppträda, berättar hon.

Efter gudstjänsten blir det sedan en ekologisk sopplunch och föredrag på temat ”Olika barn leka bäst” av SVT-programledaren Doreen Månsson.

– Lite provocerande rubrik kanske, men vi hoppas att den ska locka.

Mer läsning

Annons