Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekomat i toppklass i Ockelbo

/
  • GOTT OCH NYTTIGT. I Ockelbo kommun serveras det näst mest ekologisk mat i Sverige. På Perslundaskolan där Signhild Olsson är rektor, är 70 till 80 procent av maten som serveras ekologisk.
  • UPPMUNTRAN. I fredags fick Ockelbo kommun ta emot pris från Ekomatcentrum och landsbygdsminister Eskil Erlandsson för att de är näst bäst på ekologisk mat i Sverige. Här Carin Enfors, Eva Fröman, Eskil Erlandsson och Ockelbo kommuns kockar Ulrika Lindblom och Carina Krantz.

I Ockelbo kommun serveras det näst mest ekologisk mat i Sverige. På fredagen fick kommunen ta emot pris från föreningen Ekomatcentrum för att en stor andel av maten som serveras är ekologisk.

Annons

Regeringen har tidigare satt som nationellt mål att år 2010 skulle 25 procent av den mat som serveras inom offentlig sektor i Sverige vara ekologisk. År 2010 hade 30 kommuner och landsting nått målet på 25 procent och kvalificerat sig till Ekomatligan 2011, där de bästa deltagarna prisas. Den ideella föreningen Ekomatcentrum delar ut priserna.

Ockelbo kommun kom på andra plats bland de 30 deltagarna. I fredags fick kommunen ta emot pris av Ekomatcentrum och landsbygdsminister Eskil Erlandsson på Operakällaren i Stockholm.

– Det känns jättebra, säger Marie Niklasson, kostchef i Ockelbo kommun.

På förskolorna, i grundskolan och inom äldreomsorgen i Ockelbo kommun är 31 procent av den mat som serveras ekologisk.

– För år 2011 har politikerna som mål att 30 procent av maten ska vara ekologisk och det är en bra målsättning, säger Marie Niklasson.

Allra mest ekologisk mat i Ockelbo kommun serveras på Perslundaskolan.

– Där är 70 till 80 procent av maten som serveras ekologisk, säger Marie Niklasson.

Mer läsning

Annons