Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever bygger sin egen biograf

/
  • LOPPIS. Thomas Herou och Martina Larsson är två av de elever som samlar in pengar till en egen biograf på Perslundaskolan genom att ha loppis varje helg.Foto: Josefin Nygren

Biografstolar, sluttande golv och stor filmduk – när Perslundaeleverna själva väljer vad som är viktigt står en filmvisningslokal högt på önskelistan. Nu tänker de bygga en själva.
– Det ska bli skoj, tycker Martina Larsson som ska vara med och bygga den.

Annons

40 gamla biografstolar är redan insamlade, ritningarna är klara och alla tillstånd ordnade. Med hårt arbete har Perslundaskolans elever kommit allt närmare en riktig föreläsningssal för filmvisning.

Det enda som fattas är förstås pengarna. Men eleverna låter inte det hindra dem. I stället har de samlat in massor av prylar som de tänker sälja på en loppis de ska ha. I mediasalen är bänkarna proppfulla av porslin, prydnadssaker, kläder, elektronik och allt man kan tänka sig. Och varje helg slår de upp dörrarna och säljer allt de orkar.

– Förra helgen gick det bra. Det kom mycket folk och vi fick in nästan tre tusen, berättar Thomas Herou.

Thomas och Martina är två av de sammanlagt fem elever som också tänker engagera sig i själva bygget. De ska, med stöd av en lokal byggfirma som hjälper dem på traven, sätta upp helt nya väggar och bygga en ordentlig biograf.

– Det ska bli roligt. Det är kul att kunna göra något som är bra för andra också, säger Martina.

Bygget sätter igång så fort de fått in tillräckligt med pengar från sina loppisar, men eleverna hoppas på att vara färdiga redan före jullovet.

Mer läsning

Annons