Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever testade kampsport med mästare

/
  • Provar kampidrott. Eleverna i årskurs sju, åtta och nio hade chansen att prova på taekwondo under Perslundaskolans friluftsdag. Thomas Norlén, aktiv inom Jafar taekwondoklubb, var med och instruerade eleverna. Här testar eleverna delen kamp inom taekwondo.
  • Med träplatta. Jafar Jafarnejad har utövat taekwondo i 38 år. Här visar han sina färdigheter när han klyver han en träplatta mitt itu med en spark.

Elever från årskurs sju till årskurs nio på Perslundaskolan i Ockelbo hade på tisdagen chansen att prova på kamsporten taekwondo. Jafar Jafarnejad som har lång erfarenhet och flera meriter inom sporten instruerade eleverna.

Annons

Ett 20-tal av Perslundaskolans elever hade valt att testa taekwondo som aktivitet på friluftsdagen. Jafar taekwondoklubb i Gävle var arrangör och klubben reser under våren runt till skolor i Gästrikland och låter elever prova på sporten. Klubben har funnits i ett och ett halvt år.

Kampsportat i 38 år

Ledaren för klubben, Jafar Jafarnejad, kommer från Iran och har utövat kampsporten i 38 år och har vunnit flera mästerskap.

– Jag älskar att jobba med barn och ungdomar, de är det viktigaste vi har. Här har de chansen att få en bra fritidssysselsättning och vi vill leda in dem på rätt väg bort från alkohol, droger och kriminalitet, säger Jafar Jafarnejad.

– Det är viktigt att poängtera att det inte är någon våldssport, vi får inte skada varandra. Sporten handlar mycket om att visa varandra respekt, säger Helena Philipsson, aktiv i Jafar taekwondoklubb.

Eleverna Beatrice Svensk och Ina Ingelsson var nöjda med sitt val.

– Roligt. Jag tränar karate och det är ganska likt det här, säger Beatrice.

– Det var kul att få prova på det, säger Ina Ingelsson.

Tankar finns på att starta upp verksamhet ute på orterna klubben nu besöker.

– Om intresse finns kommer vi kanske komma ut till exempelvis Ockelbo en gång i veckan och ha taekwondoträning, säger Helena Philipsson.

Mer läsning

Annons