Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En duo som känner varandra väl

/
  • Sofia Källgren och Robert Wells har samarbetat sedan början på 90-talet. Konserten i Ockelbo kyrka är en del av en liten exklusiv sommarturné med utvalda spelplatser.
  • Robert Wells.

På lördag återvänder duon Robert Wells & Sofia Källgren till Ockelbo kyrka för konsert.
– Det ska bli jätteroligt att komma tillbaka, säger Sofia Källgren när Arbetarbladet når henne.

Annons

Först får samtalet skjutas upp ett par minuter. Sofia Källgrens barn är i färd med att välja glass och det är den typen av beslut man inte vill stressa fram. När jag ringer upp har det hunnit tystna i baksätet.

– Det ska bli roligt att komma tillbaka till Ockelbo kyrka. En del av körmedlemmarna som var med senast är kvar så det ska bli roligt att jobba med dem igen. Jag minns förra gången som en väldigt mysig konsert. Det är något speciellt med att spela i de norrländska kyrkorna. Det blir lite "Så som i himmelen"-känsla, säger Sofia och syftar på Kay Pollacks kioskvältare från 2004.

Enligt information jag fått tidigare ska konserten innehålla bland annat ABBA- och Charlie Norman-klassiker.

– Är det Robert som har sagt det? skrattar Sofia och fortsätter. Vi brukar bestämma vilka låtar det blir precis innan vi går på. Man vill få tid till att känna in vilka låtar som passar i lokalen och med publiken men jag misstänker att vi kommer spela mycket spela mycket filmmusik.

Sofia Källgren och Robert Wells har samarbetat sedan tidigt 90-tal och känner varandra väl.

– Vi kompletterar varandra väldigt bra, sen lever vi inte så mycket uppe i varandra när vi är på turné utan håller på med egna projekt. Både Robert och jag vill gärna se oss som genrelösa.

Källgren berättar vidare att deras skolning i klassisk musik tillsammans med en förkärlek till pop bäddar för bra samarbete.

– Har man hållit ihop i 25 år så måste ju någonting vara rätt!

Idén till den småskaliga sommarturnén kom när de satt på planet på väg hem från Kina. Ett land där de två artisterna haft stora framgångar. Källgren blev som första västerländska artist kontrakterad av Kinas största skivbolag, China Record Corporation.

– Vi var på väg hem från spelningar i Kina. Dessutom hade vi gjort Rhapsody in Rock på Ullevi inför 27 000 och var sugna på något mindre. De stora spelningarna blir ibland lite stela och vi ville göra något mer lekfullt så det här passade oss perfekt.

Mer läsning

Annons