Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En Spänn på prisutdelning i Stockholm

/
  • Martina Larsson, Emma Rönnlund, Katrine Olsson,
Thomas Herou, Hanna Bjurling, Klara Ekman, Hannah Malmström och Isabell Borglund tog emot priset.
Foto: Privat

Nu har En Spänn fått ta emot priset för årets bästa webbtidning. Samtidigt fick man ett specialpris för sitt reportage om biografbygget på Perslundaskolan.

Annons

14 av Perslundaeleverna som ingår i En Spänns redaktion var på plats i DN-huset i Stockholm i går för att ta emot Lilla Journalistpriset i klassen bästa webbtidning. Samtidigt fick man också ta emot ett specialpris för sitt reportage om biografbygget.

”Ett förstklassigt exempel på hur bild och text tillsammans kan berätta en fullödig historia”, kallade juryn En Spänns reportage om biografen och för första gången var det en elev som inte tillhör redaktionen, Thomas Herou, som fick ta emot priset.

– Han var med och byggde biografen och har tagit de flesta av bilderna så det kändes rätt att han fick göra det, tycker läraren Ulf Gräsberg.

Det finska bandet Sunrise Avenue underhöll under galan, som i år hade tidigarelagts på grund av vinnarnas geografiska spridning. En av klasserna som vunnit kom nämligen från Luleå och ville hinna med nattåget hem igen.

Mer läsning

Annons