Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farliga reklamskyltar på gatorna?

Reklamskyltarna på trottoarerna är en fara för fotgängarna. Det anser familjeläkaren Gunnar Boström, som vid flera tillfällen tagit emot patienter som snubblat över skyltarna.
– Vi ska ta upp det i föreningen, lovar Sölve Malm, ordförande i Service och handel.

Annons

Gunnar Boström har i en skrivelse vänt sig till Ockelbos köpmän för att göra dem uppmärksamma på problemet med reklamskyltarna, så kallade trottoarpratare, som står uppställda på trottoarerna inne i samhället.

Flera gånger har han fått ta emot patienter som snubblat över skyltarnas ben och slagit sig illa. Det är ett problem som Sölve Malm, ordförande i Service och handel, inte hört talas om tidigare.

– Men om det är så är det inte bra alls. Skyltandet måste ske på ett sätt så att ingen gör illa sig, säger han.

Boström vill att föreningen agerar för att motverka flera olyckor. Han påpekar att det är skyltarnas långa ben, som är där för att skyltarna inte ska blåsa omkull, som orsakar snubbelolyckorna eftersom de inte syns så bra. Kanske går det att märka ut dem med hjälp av blomarrangemang, föreslår han. Och Sölve Malm håller med:

– Det här måste jag ta upp i föreningen för att komma fram till någon form av konsensus, så det inte blir farligt för allmänheten.

Annons