Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem fönster sönder­slagna på Pålsgården

/
  • Krossade rutor. Någon eller några personer har slagit sönder fem fönster på Pålsgården och fyra fönster på Narstun i Ockelbo under helgen. Sövle Malm, ordförande i Ockelbo hembygdsförening visar ett av de sönderslagna fönstren på Narstun.

Under helgen har en eller flera personer slagit sönder flera fönster på Pålsgården och på den intilliggande byggnaden Nastun i Ockelbo.

– Det känns förjävligt, säger Sövle Malm, ordförande i Ockelbo hembygdsförening.

Annons

I söndags upptäckte Sölve Malm att ett fönster på Pålsgården och att tre fönster på Nastun var sönderslagna.

På måndagen firades Sveriges nationaldag på Pålsgården. Sölve Malm var sist på plats och åkte därifrån vid klockan halv sex på kvällen.

Upptäcktes på kvällen

Runt klockan nio på måndagskvällen upptäckte Lena Hammarlund som är ledamot i hembygdsföreningens styrelse att någon återigen hade slagit sönder fönster på Pålsgården och Nastun.

– Totalt är fem fönster på Pålsgården sönderslagna och fyra på Nastun. De har använt sig av stenar, en bit av ett stuprör och en soptunna när de har slagit sönder fönstren, säger Sölve Malm.

Det här är inte första gången som Pålsgården drabbas av skadegörelse, det hände senast förra sommaren.

Fått tips

– De här personerna som gör det här gör det bara med syfte att förstöra. Vi har fått in tips på två namn som vi har lämnat till polisen, säger Sölve Malm.

– Vi har spårsökt platsen och har tagit en del saker i beslag som använts i samband med skadegörelsen och tagit DNA-prov. Och vi har fått en del uppslag på vilka det kan vara, säger Hasse Norlén, polisassistent vid polisen i Gävle.

Mer läsning

Annons