Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För dyrt att utreda Lov

Ockelbo nobbade statliga pengar för att utreda Lov. Nu visar det sig att själva utredningen kostar en halv miljon kronor att göra.

Annons

Det var Birgitta Åstrand (C) som ville att kommunen skulle undersöka möjligheten att införa Lov som står för Lagen om valfrihet inom äldre- och handikappomsorgen. När socialnämnden behandlade frågan 2008 valde man att avstå från att söka statliga pengar för att utreda om man ville införa valfrihetssystemet. Möjligheten gick ut vid årsskiftet. I länet är det bara Ockelbo, Sandviken och Söderhamn som inte sökt pengar.

Nu visar det sig att en utredning om att införa Lov kostar en halv miljon kronor att göra. De kommuner som Ockelbo varit i kontakt med har haft en anställd person på minst ett år för saken. Ska en utredning genomföras behöver socialnämnden därför ett tilläggsanslag på 500 000 kronor, skriver socialchefen Palle Danielsson i ett svar inför nämndsmötet nästa vecka. Mycket pekar därför på att det blir för dyrt för Ockelbo att ens utreda saken.

Birgitta Åstrand (C), Viveka Andersson (C) och Ritva Danielsson (M) reserverade sig mot det ursprungliga förslaget att nobba statliga pengar.

Mer läsning

Annons