Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskola har för smutsigt i köket

/
  • måste städas. Hälsoskyddet har inspekterat samtliga förskolor i Ockelbo kommun och kommit fram till att de saknar skriftliga rutiner för hygien och ansvar för verksamheten. På Åmots förskola måste man dessutom genomföra en skyddsrond och städa upp i köken.

Förskolorna i Ockelbo måste ta fram skriftliga rutiner för hygien och ansvar för verksamheten. Det kräver hälsoskyddet som nu inspekterat samtliga förskolor i kommunen.

Annons

Under hösten har miljöinspektören Johanna Collin genomfört inspektioner på samtliga förskolor i kommunen.

– Vi har gjort inspektioner 2010 och nu ville vi följa upp hur man åtgärdat de brister som påpekades då, berättar Johanna Collin.

Alla förskolorna fick vid förra årets inspektioner varsina förelägganden om att ta fram ett egenkontrollprogram med dokumenterade rutiner och ansvarsfördelning gällande hygien, smittskydd, inomhusmiljö (bland annat städning, buller, ventilation, underhåll) och kemikaliehantering.

– Men det har förskolorna inte gjort och nu får de därför förelägganden igen. Jag har pratat med rektorerna och tror att de ska vara på gång nu, säger miljöinspektören Johanna Collin.

Förskolorna ska också sätta upp hygienrutiner i skötrum och på barnens toaletter.

På Åmots förskola ska också en skyddsrond av inomhusmiljön genomföras då underhållet på förskolan har brister.

Dessutom kräver hälsoskyddet att en fuktskada i taket i köket åtgärdas snarast för att förhindra olägenhet för människors hälsa.

Åmots förskola har dessutom fått ett föreläggande från livsmedelsinspektören om att rengöra och rensa i köken samt möjliggöra för handtvätt och hygienisk torkning.

Mer läsning

Annons