Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskare Ockelbobor efter helgens hälsodagar?

På fredag och lördag blir det Hälsodagar i Ockelbo. Elever och allmänhet ges tillfälle att prova olika aktiviteter och föreningar och företag presenterar sig på torget.

Annons

Under fredagen riktar sig hälsodagen enbart till skolelever. De får prova olika idrottsaktiviteter och elever i låg- och mellanstadiet får frukost på skolan.

Alla föräldrar till elever på Perslundaskolan bjuds in att äta en gratis hälsosam lunch på skolan.

Klättervägg på torget

På lördagen ställs ett stort tält upp på torget där föreningar och företag presenterar sitt utbud. Det kommer också att finnas en klättervägg uppställd för den modige att klättra på.

– Vi gör det här för att vi vill motivera och inspirera kommuninvånarna. Har man träffat någon personligen är steget lättare att komma igång med en aktivitet man tycker verkar intressant, säger kommunens hälsosamordnare Mia Lindblom.

Spela bridge

Att leva hälsosamt behöver inte innebära att man springer upp och ner för ett berg, utan det kan variera från person till person.

– Det kan vara att börja spela bridge. Att aktivera sig innebär att man orkar mer i vardagen och håller sig frisk lättare, förklarar Mia Lindblom.

Mer läsning

Annons