Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart direkt när skolans isbana invigdes

/
  • Tomten invigde.  Leif Jonsson, som i går agerade tomtefar, är morfar och farfar till barn på Gäverängeskolan. Tillsammans med Hans Ledin i den röda jackan har han spenderat massor av tid på en sandplätt som de med hjälp av en vanlig vattenslang förvandlat till en isbana.
  • Kul på isen. Sexåriga tvillingparet Victor och Lisa Åberg som går på lekis på Gäveränge hade skojigt i går när de invigde isen som deras morfar hjälpt till att göra. ”Om Lisa åker hit någon kväll med mamma och pappa så ska jag också följa med, för det är ganska kul att åka skridskor” konstateradeVictor.

Med glögg, julmusik, en tomte och massor av glada barn, som skrinnade runt en julgran, invigdes isbanan vid Gäverändeskolan på onsdagen.

Bakom isbanan står föräldrarådet och morfädren Leif Jonsson och Hans Ledin som har ägnat flera veckor åt att spola upp isbanan, med hjälp av en vanlig vattenslang.

Annons

I går var det full aktivitet på isbanan vid Gäverängeskolan. Eleverna spelade hockey, gjorde piruetter och övade baklängesåkning. Några elever var helt klart nybörjare och såg ut som bambi på hal is och några skulle kanske platsa i Ockelbo IF:s vilande ishockeylag.

Sexåriga tvillingparet Victor och Lisa Åberg hade roligt trots kylan.

– Det är jättekul att åka skridskor, säger Lisa glatt.

– Jag tycker att det är mittemellan, för mina griller sitter lite väl tajt, konstaterade Victor som skrinnade tvärsöver planen så han blev andfådd.

Victor och Lisas morfar Hans Ledin har tillsammans med en annan morfar, Leif Jonsson, spenderat flera timmar varje dag i några veckors tid vid isen. Med hjälp av en vanlig vattenslang har de sett till så att barnen får is.

– Ja, ismaskin är för modernt, det har vi inte råd med, säger Hans med ett leende och konstaterar att det ligger en hel del ideellt arbete bakom isbanan.

– Det är ju tacksamt när man ser hur glada barnen är, man känner sig uppskattad och det är väldigt roligt, säger pensionären och morfarn Leif Jonsson som i går var utklädd till tomtefar och delade ut karameller till barnen.

För att hålla isen fin och i trim har nu föräldrarådet gjort upp ett schema för den fortsatta spolningen och på helgerna fixar föräldrarådet också med ett skidspår kring skolan.

Mer läsning

Annons