Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Han slutade alldeles för tidigt med hockeyn”

/
  • minns. Timo Kuismin minns tillbaka till de år då Daniel Westling pendlade till Hofors för att träna för hockeylaget Hofors HC, där Timo var tränare. ”Det är härligt med sådana spelare, som är noggranna med material och allt”, säger han.

Under några år i gymnasieåldern pendlade Daniel till Hofors flera kvällar i veckan och spelade hockey med Hofors HC. Tränaren Timo Kuismin minns honom som en mycket lovande spelare.
– Hade han hållit på några år till hade han kunnat bli riktigt bra.

Annons

Westling spelade under några år under sina sena tonår ytterforward i Hofors HC och enligt hans dåvarande tränare Timo Kuismin var han en mycket lovande spelare.

– Han var duktig på att träna, han var teknisk och bra på att skjuta. Dessutom var en perfektionist när det gällde klubborna, han kunde gå igenom en hel låda för att hitta den bästa klubban. Det är härligt med sådana spelare, som är noggranna med material och allt.

Som lagkamrat beskrivs han som lojal, målmedveten och positiv.

– Han var kamratlig och peppade de andra, och höll uppe humöret. Visst kunde han ha lite humör när allt inte gick som han ville men så är alla hockeyspelare. Han var mån om de andra i laget. En kanonkille tycker jag.

Pappa Olle skjutsade Daniel och var en engagerad och hockeyintresserad förälder, minns Timo.

Men när Daniel var i 19-årsåldern slutade han i laget, då var det annat som tog upp för mycket av tiden.

– Det var synd, han slutade alldeles för tidigt. Hade han hållit på några år till hade han kunnat bli riktigt bra. Daniel var en otroligt vältränad kille, det var inte en fettgnutta på den kroppen. Han var väldigt mån om sin kropp, vad han åt, han tog inga chanser.

Annons