Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbo Brukshotell renoverat inför bröllopet

/
  • Totalrenoverat. Lagom till sommarens kungliga bröllop har rummen på Högbo Brukshotell totalrenoverats.  Foto: Högbo Brukshotell

Högbo Brukshotell har fått en behövlig uppfräschning lagom till det kungliga bröllopet. Samtliga 35 rum har totalrenoverats. Totalt är det en investering på knappt tre miljoner kronor.

– Vi har en ökad efterfrågan på rum i sommar, säger hotelldirektören Tomas Lindqvist.

Annons

Brukshotellet har inte renoverats ordentligt sedan det byggdes 1990 och lokalerna var slitna. Nu har rummen fått en modern och sober design med ny färgsättning, nya möbler och tv-apparater. Ovanför sängarna sitter tavlor med motiv som ska påminna om Högbo bruk som järnframställningens vagga. För designen står en arkitektfirma i Gävle. Men även mindre synliga saker som ledningar, va-system och toaletter har bytts ut.

– Vi har rivit ut allt och stoppat in allt nytt, sammanfattar Tomas Lindqvist.

Hotellet har märkt ett uppsving i bokningar med anledning av bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Inte på själva vigseldagen 19 juni, då är det bara halvbokat än så länge, men senare i sommar.

– Det är då vi tror att bröllopsturisterna kommer med Ockelbo som besöksmål, säger Tomas Lindqvist.

Totalt har brukshotellet satsat två miljoner kronor på rusten. Renoveringen har skett i samarbete med Högbo Bruk där vd:n Hans-Peter Eriksson uppskattar att man lagt ned ytterligare 700 000–800 000 kronor.

– Vi äger ju fastigheten och har i och med det ett ansvar, säger Hans-Peter Eriksson som betonar att man annars inte lägger sig i hur hotellet sköts, till exempel vad gäller affärer och marknadsföring.

Annons