Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellet måste rustas för miljoner

/

Det kommer att dröja innan någon kan ta över och driva Centrumhotellet. Lokalerna är så slitna och nedgångna att hela hotellet måste rustas innan det kan hyras ut på nytt.
– Det var ett uppvaknande att se att det var så dåligt, säger Bo Lindbladh, Ockelbogårdars vd.

Annons

Ansökningarna har rullat in och intresset är stort för att ta över och driva Centrumhotellet. Samtidigt närmar sommaren sig med Ockelbo marknad, turistsäsong på Wij trädgårdar och troligen en ökad turism också till följd av den kungliga förlovningen.

Men nu finns det inget hotell för turister och gäster. Och det kommer heller inte att bli klart så tidigt som man hoppats.

– Det är så nedslitet att vi inte kan få någon arrendator som är beredd att ta över. Vi kan inte hyra ut det som det ser ut, säger Bo Lindbladh.

Hotellet byggdes på 60-talet och har inte genomgått någon ordentlig rust sedan dess. När den före detta arrendatorn nu har tömt lokalerna, har Ockelbogårdar insett hur stort behovet är.

– Vi måste göra grundliga åtgärder både i hotellrummen, korridorerna, köket, allt är totalt nedslitet.

Nu måste man i stället göra en kostnadsbedömning av hur dyrt det kan bli att rusta hotellet. Hur mycket det kan bli är osäkert.

– Mitt personliga tips är att det blir runt 3 till 5 miljoner, säger Lindblad.

Vid årsskiftet hade man fått in nio intresseanmälningar om att driva Centrumhotellet. Tanken var då att man redan i januari skulle avgöra vem som ska få driva hotellet de kommande två åren.

Under förra våren blev det nytt liv i hotellet, då hade det stått tomt under nästan ett år efter att kommunen tagit beslut om att bygga ut det. Tanken var då att kommunkontoret skulle flytta till Vibacka och ge plats för hotellets utbyggnad. Den flytten är dock inte längre aktuell.

– Det måste det göra. Det är den absoluta målsättningen. Det måste tas ett beslut under april månad och så fort beslutet finns får vi sätta igång och åtgärda allt. Vi måste vara beredda på att ta emot folk i sommar.

Det är fortfarande inte klart vem det blir som ska ta över Centrumhotellet efter rusten.

Mer läsning

Annons