Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägarbacken i konkurs

Kooperativet Jägarbacken i Åmot har begärt sig själva i konkurs.

– Vi är naturligtvis väldigt ledsna och besvikna att Jägarbacken inte kommer att finnas kvar, men vi konstaterar att konkurs är det enda ansvarsfulla att göra, säger Andreas Byström som är vice ordförande i kooperativet.

Annons

I december berättade Arbetarbladet att kooperativet som startade 1997 hade svåra ekonomiska problem och att man var orolig för framtiden. Orsaken var att lägenheterna då stod tomma och man hade svårt att hitta hyresgäster.

Nu har man tagit beslutet att begära sig själva i konkurs och en konkursansökan har lämnats in till tingsrätten i Gävle.

Hyrorna räcker inte

– Vår huvudsakliga inkomstkälla (hyror) är inte tillräckliga och situationen är inte längre tillfällig, säger Andreas Byström som är vice ordförande i kooperativet.

Kooperativet har haft en checkkredit på 500 000 kronor, som Ockelbo kommun har gått i borgen för, och en konkursförvaltare har nu tillsatts för att se över vilka tillgångar som finns kvar i föreningen.

Dagverksamhet för äldre

För kommunen återstår också att se över den öppna dagverksamheten för de äldre i Åmot, som Jägarbacken tidigare ansvarat för mot en ersättning från kommunen.

– Vi kommer förstås se över hur vi ska erbjuda de äldre i Åmot aktiviteter och dagverksamhet även i framtiden, säger Palle Danielsson och konstaterar att kommunen sedan tidigare också tagit över matserveringen i hemtjänsten i Åmot.

Mer läsning

Annons