Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas belönas för sitt civilkurage

/
  • Prisad. Jonas Thörnell har nominerats till Svenska hjältar, fått Kristdemokraternas Civilkuragepris och nu belönas han med 10 000 kronor ur Claes Anderssons minnesfond. ”Det hade jag aldrig trott när jag hjälpte mannen. Men det är ju jättekul att få credit för bra saker man gör”, säger Jonas stolt.

I våras räddade han en man som blev misshandlad.
Nu belönas Jonas Törnell med Claes Anderssons minnesfonds belöning för sitt civilkurage.
– Det känns jätteroligt att det jag gjorde uppmärksammas, säger hjälten som hoppas att fler vågar göra samma sak i framtiden.

Annons

Minnesfonden instiftades till minne av Claes Andersson från Ockelbo som mördades i sitt hem 2003.

Priset har delats ut sedan 2004 och pristagaren utses i samarbete med Claes Anderssons familj, kyrkan, polisen och brottsförebyggande rådet i Ockelbo.

Årets stipendiat, Gävlekillen Jonas Törnell, belönas för sitt mod då han stoppade en misshandel vid centralstationen i Gävle i våras.

– Det känns jättebra att det uppmärksammas. Fler kanske vågar göra det samma när de får höra att jag, som är en vanlig taxichaufför, vågade ingripa, säger Jonas med stolthet.

Jonas har läst på om Claes Andersson och är stolt över att få vara med i den skara som belönas med det hedersvärda priset.

Blir en fin julklapp

– Jag kommer ihåg att de som stoppade rånet på Nordea fick priset, säger han.

Priset, som är 10 000 kronor ur fonden, delas ut i Ockelbo kyrkas i samband med luciafirandet den 13:e december.

– Det får nog bli en riktigt fin julklapp till mig och tjejen. Kanske en resa eller något, säger Jonas som inte riktigt har funderat på vad han ska använda pengarna till än.

Mer läsning

Annons