Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonny misshandlad i semesterparadiset

/
  • MISSHANDLAD. Jonny Lindblom från Ockelbo på sjukhuset i Thailand, där han hamnade efter att ha blivit allvarligt misshandlad under sin semesterresa. Foto: Privat

En tvåveckors semesterresa för att bada, sola och festa tog en otäck vändning för Jonny Lindblom.


Han fick tillbringa resan på sjukhus, och under polisbeskydd, efter att ha blivit allvarligt misshandlad redan andra dagen i Thailand.


– Hela resan var ju förstörd. Nu vill jag varna andra svenskar så de slipper råka ut för samma sak, säger han.

Annons

Det var i början av januari som Jonny Lindblom från Ockelbo åkte till Phuket, Thailand, tillsammans med en kompis. De skulle vara två veckor i turistorten Patong för att festa, bada och njuta av värmen. Men andra kvällen i Patong träffade han, på väg hem från krogen, en thailändsk transvestit som absolut ville följa honom hem.

– Jag sa snällt att jag inte var intresserad men det spelade ingen roll. Till slut höjde jag rösten och sa nej på skarpen. Då small det bara.

Jonny hade fått ett hård slag över näsan och började blöda. Han föll ner på alla fyra och då small det en gång till.

– När den smällen kom kände jag hur det knakade i näsbenet. Sedan svimmade jag, berättar Jonny.

När han vaknade hörde han sirener. Polis och ambulans var där, Jonny fick peka ut gärningsmannen och fördes sedan till sjukhuset. Näsan hade fått en allvarlig fraktur och Jonny fick resa till Puket för att opereras.

När han återvände till Patong kände han snart att stämningen var hotfull. Några personer hade varit till Jonnys hotell och frågat efter honom och det ringde i telefonen på hans hotellrum. Han fick skydd av polisen men bestämde sig för att han inte vågade stanna.

– Polisen sa också att jag måste åka därifrån. Så sedan åkte vi till Pattaya.

Senare träffade han andra som hade liknande historier. En hade blivit knivhotad efter att han avslöjade en person som försökte stjäla hans plånbok.

– Det är därför jag vill berätta om det här. Det är så många svenskar som åker till Patong och man ska vara försiktig. Till exempel ska man aldrig gå ensam som jag gjorde, man ska alltid ha en kompis med sig, säger han.

Nu försöker Jonny kolla om han kan få en del av resan återbetald. Under resten av semestern kunde han inte bada på grund av infektionsrisken. Eftersom han åt starka värktabletter kunde de inte heller gå ut och festa som de tänkt.

– Min resa blev helt förstörd. Det känns jättetråkigt.

I dag har han fortfarande ont och tror att det kan krävas en ny operation av näsan. I Thailand väntar rättegång för transvestiten som misshandlade honom.

– Polisen där sa att han kunde få 5–10 års fängelse.

Annons