Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin vill öppna ny förskola

/
  • Hoppas kunna öppna i augusti. Karin Magnusson vill starta en ny fristående förskola i Ockelbo. I mitten av augusti hoppas hon att förskolan ”Lilla jag” ska kunna öppna.

Karin Magnusson vill starta en ny fristående förskola i Ockelbo. Förhoppningen är att den nya förskolan ”Lilla jag” ska öppna i mitten av augusti.

– I vår förskola kommer barnen att få vara ute mycket och hålla på mycket med skapande verksamhet, säger Karin Magnusson.

Annons

I dag driver Karin Magnusson behandlingshemmet Humlans HVB i Ockelbo och hon har tidigare drivit Ockelbo pensionat och kursgård.

Fristående förskola

Nu vill hon öppna en ny fristående förskola i en gård på Byvägen i centrala Ockelbo, huset ligger inte långt från Stenhuggarens förskola. Huset är stort med en stor tomt och är en plats som passar bra för förskoleverksamhet tycker Karin Magnusson.

– Det känns spännande och jag har aldrig gjort något liknande förut. Men att starta en förskola har jag funderat på ända sedan vi startade Humlan för åtta år sedan. Nu har jag hittat ett bra ställe, det här är en jättebra plats för barn – det finns stora ytor att leka på i en fin utemiljö. Dessutom är behovet av förskoleplatser i Ockelbo stort, säger Karin Magnusson.

20 platser

Förskolan ”Lilla jag” kommer att ha 20 platser och rikta sig till barn mellan ett och fem år. Alla föräldrar i kommunen ska kunna ansöka om plats för sina barn på förskolan. Barn som är placerade på Humlans HVB ska också kunna få plats på förskolan vid behov.

Karin Magnusson har redan börjat rekrytera personal och kommer att anställa mellan fem och sex personer.

Hon har flera idéer för förskolans verksamhet.

– På baksidan av huset kommer vi att anlägga en lekplats och på framsidan kommer barnen att kunna odla tillsammans med personalen. Garaget kommer att byggas om till en ateljé där barnen kan skapa, säger Karin Magnusson.

Allt är inte klart

Alla tillstånd som behövs från kommunen för att dra i gång verksamheten är inte klara, men hon tror inte att det ska vara några problem.

– Kommunen är positiv till det här. Tanken är att vi ska öppna i mitten av augusti, säger Karin Magnusson.

Behovet av förskoleplatser i Ockelbo kommun är stort enligt skolchefen Lotta Wennlund.

– Det behövs fler förskoleavdelningar i Ockelbo. Vi tycker att det här initiativet är jättepositivt, säger hon.

Mer läsning

Annons