Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kettlebelluppvisning på Hälsodag i Ockelbo

/
  • Patrik Kregert färghandlare och utbildad Kettlebell instruktör på OIF svingar en 28 kilos vikt utanför sin färghandel.

På lördag är det Hälsodag i centrala Ockelbo, med populära lopp och uppvisning av hälsoaktiviteter på torget.

Annons

Hälsodagen är en återkommande dag som anordnas i Ockelbo och under dagen kommer det att var flera olika aktörer som visar upp sig.

– Det är fantastiskt att vi kan visa upp vad som finns i Ockelbo, med alla hälsoaktiviteter på torget, och påminna byborna vad man kan göra här, säger Patrik Kregert färghandlare och utbildad Kettlebell instruktör.

Det är första gången Ockelbobon Patrik Kregert är med som utställare, och han kommer också att ha uppvisning av kettlebell.

En av flera deltagare är UNF (Ungdomens nykterhetsförbund) De kommer att vara på plats med en skateboardsimulator och sedan lottar de ut biljetter till filmvisningar på Riobiografen.

Springa, gå och lunka kan man också göra. I Kuxaloppen det är fyra olika lopp, två kortare lopp för barn och juniorer och ett 5 och ett 10 kilometerslopp. Alla barn får medalj.

– Huvudsyftet med Hälsodagen är att inspirera och ha trevligt. En kombination av folkfest och att inspirera till hälsosamma val, säger Mia Lindblom folkhälso- och beredskapssamordnare på Ockelbo kommun.

Mer läsning

Annons