Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kidnappade 31-åringen: ”Jag har varit vaken i tre dygn”

/
  • kriminellt förflutet. ”Alla vet vem jag är och min oro är att Ockelboborna ska tro att jag håller på som förut och att det var därför det hände”, säger 31-åringen till Arbetarbladet.

31-åringen som i söndags kidnappades och torterades mår väldigt dåligt efter det som hänt. Han har fått lugnande mediciner men känner sig ändå otrygg och sover inte om nätterna, berättar han för Arbetarbladet. Vad som ligger bakom kidnappningen vet han inte.


– Kanske beror det på att jag ville lämna det kriminella livet, det är inte bara att säga tack och hej.

Annons

Sedan 31-åringen fått komma hem igen har dagarna gått som i en dimma, berättar han. Från läkarna har han fått lugnande mediciner som ska hjälpa honom hantera det som hänt.

– Men jag mår fortfarande skit. Jag har inte sovit på tre dygn och känner mig väldigt otrygg. Samtidigt kan jag också känna mig arg för att jag blev utsatt för det här, säger han.

Det var på natten mot söndagen som han fördes bort, torterades och sedan dumpades i bara underkläderna på en skogsväg i Ockelbo. Han har funderat mycket över varför det hände honom och tror att kidnapparna egentligen kan ha varit ute efter någon annan.

– Alternativet är att det är någon slags hämnd mot mig för något jag gjort i mitt tidigare kriminella liv, kanske för att jag ville lämna det livet. Det är ju inte bara att säga tack och hej och inte vara med längre.

31-åringen sticker inte under stol med att han tidigare tillhört ett kriminellt gäng och att han haft problem med droger. Men det livet ligger bakom honom nu, säger han. Han är med i ett metadonprogram och sedan en tid tillbaka brukar han föreläsa i skolor om droger.

– Alla vet vem jag är och min oro är att Ockelboborna ska tro att jag håller på och gynnar mig som förut och att det var därför det hände. Jag vill inte att Ockelboborna ska bli rädda för mig.

Han känner en stor tacksamhet över att han blev insläppt i ett av husen mitt i natten efter att han blivit dumpad.

– Ja. Jag vet inte vad de var ute efter och om det gick som de hade tänkt.

– Jag har umgåtts mycket med familjen och vill helst inte gå ut så mycket. Jag har fått mediciner och ska få gå i terapi. Men jag har haft ett hårt liv tidigare och det här ska inte få förstöra för mig igen. I slutänden hoppas jag på att det ska göra mig starkare.

Polisen har under onsdagen gått vidare med de tips som kommit in. Förundersökningsledaren Leif Andersson konstaterar att det fortfarande inte finns ett enda ögonvittne till det inträffade. Däremot har en person vittnat om att ha sett en bil som kan vara den kidnapparna använde.

– Det är en van-liknande bil. Nu letar vi efter en bil som stämmer överens med beskrivningen, sedan måste vi hitta en ägare.

Men det finns mycket kvar att göra innan kidnappningen är utredd.

– Än så länge finns det inget vi kan säga säkert om hur det här har gått till. Vi jobbar utifrån många olika möjligheter.

Mer läsning

Annons