Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal kräver åtgärder på förskola i Ockelbo

/
  • DELADE LOKALER. Här på Smultrongården delar förskolan lokaler med korttidsboendet sedan ett och ett halvt år tillbaka. Men lösningen är inte bra för vare sig korttidsverksamheten eller förskolan. Man har dessutom, vid en inspektion i februari, funnit flera brister i arbetsmiljön. Dessa skulle ha åtgärdats i maj men fortfarande är fyra, av sex, brister inte åtgärdade och nu kräver Kommunal att kommunen gör något.

16 februari upptäcktes brister och faror i arbetsmiljön på förskolan Smultronet.
Ännu är de inte åtgärdade och nu kräver facket att kommunen tar itu med problemen.

Annons

– Det behövs en förändring HÄR OCH NU, personalen mår dåligt, skriver Kommunals representant Annica Norling.

Det var 16 februari i vintras som kommunen gjorde en riskbedömning av förskolan Smultronets lokaler.

Resultatet blev en lista med sex ”nödvändiga åtgärder för att undvika risk för ohälsa eller olycksfall”. Det handlade bland annat om spisskydd, en ny diskbänk, ljuddämpande plattor i burspråk, göra en gräsmatta utan dike och sätta upp grindar till både kök och utemiljön.

På väg att fixa

Trots att samtliga problem skulle vara åtgärdade senast 31 maj är fortfarande fyra delar inte åtgärdade.

– Vi har bett Ockelbogårdar åtgärda problemen igen och det kommer att bli gjort snarast, säger Lotta Wennlund och förklarar att det är kommunens fastighetsbolag Ockelbogårdar som dröjt med att åtgärda problemen.

Ytterligare ett av de stora problemen som personalen upplever är att förskolan delar sina lokaler med korttidsboendet. Kommunal menar att de delade lokalerna leder till konflikter mellan de olika verksamheternas personalgrupper och efterlyser en förändring:

– Personalen känner av varandras dåliga mående och det påverkar ALLA som arbetar i dessa lokalutrymmen. Det behövs en förändring HÄR OCH NU, skriver Kommunals representant Annica Norling till kommunen.

Mer läsning

Annons