Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsum förlorar 80 000 kr

När kommunen tar över skolköket i Åmot förlorar den lokala Konsumbutiken runt 80 000 kronor i intäkter.
– Visst kommer det att kännas. Vi är en liten butik och Åmek har varit en stor kund hos oss, säger butikschefen Anette Larsson.

Annons

Under tre år har Åmek drivit skolköket i Åmots skola. Under alla dessa år har föreningen handlat de allra flesta basvarorna på den lokala Konsumbutiken.

– Jag tycker att det är synd att de inte får ha kvar skolköket. De har varit en av våra största kunder, berättar Anette Larsson som är butikschef.

En stor summa för affären

Hon berättar att Åmek har handlat för cirka 80 000 kronor per år och att det är stora summor för Konsum, som förra året gjorde en vinst på 61 000 kronor.

– Om omsättningen sjunker med 80 000 kronor på ett år så är det ju inte bra. Det är ingen kris, men visst kommer det att bli kännbart, säger Anette Larsson.

Förstår besvikelsen

Lotta Wennlund, som är skolchef i Ockelbo kommun, förstår om byborna i Åmot blir besvikna över att kommunen inte längre kommer att handla av den lokala butiken.

– Ja, folk i Åmot blir säkert ledsna att vi inte kan handla på den lokala konsumbutiken men vi har ett avtal med Inköp Gävleborg som vi håller oss till. Det blir dessutom mycket billigare, konstaterar hon.

Mer läsning

Annons