Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korttidsboende till nya lokaler

Korttidsboendet Smultrongården i Ockelbo kommer att flytta in i nya ombyggda lokaler i Vibacka 28 maj.

Annons

– Det som kommer att bli bättre är att korttidsboendet får egna lokaler anpassade för deras behov och att de slipper dela lokaler med förskolan, säger Thomas Norlén, enhetschef på LSS.

Smultrongården delar nu lokaler med en förskola och kommer på lördag att flytta in i nya lokaler i Vibacka, lokalerna har byggts om för att passa korttidsboendets behov.

Nedläggningshotat

Korttidsboendet hotades av nedläggning, men i början av mars beslutade kommunfullmäktige att Smultrongården skulle få finnas kvar och att verksamheten skulle flytta till andra lokaler.

Åtta barn har i dag plats på Smultrongården. Under förra året överskred kostnaderna för Smultrongårdens verksamhet budgeten. För att budgeten för år 2011 ska hålla har bemanningen och verksamheten setts över och det har gjorts förändringar.

Men öppettiderna är de samma som förut enligt Thomas Norlén, korttidsboendet har öppet från torsdag eftermiddag till fredag morgon och från fredag eftermiddag till måndag morgon.

Stred mot LLS

Ett av argumenten för att lägga ned Smultrongården var att korttidsboendet inte kunde erbjuda avlastning alla dagar i veckan och att det stred mot LSS, Lagen om stöd och service.

– Nu när Smultrongården har egna lokaler så skulle vi kunna ge avlastning på andra tider än de öppettider som finns, om behovet skulle uppstå, så skulle brukarna kunna ansöka om det, säger Thomas Norlén.

Mer läsning

Annons