Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot dålig insyn

/
  • KRÄVER MÖTE. Byrådet  i Åmot kräver via Håkan Mellström ett nytt möte med representanter från kommunen och skolledningen i skolfrågan i ett helhetsperspektiv.

I dag presenteras skolutredningen. I Åmot är byrådet kritiskt till att man inte fått tycka till om Ockelbos framtida skolorganisation.

Annons

Två konsulter från Öhrlings Pricewaterhouse Coopers (PwC) har sedan augusti utrett hur Ockelbo skolor ska organiseras på bästa vis utifrån ett ekonomiskt och ett pedagogiskt perspektiv. Bakgrunden är de kraftigt minskade elevkullarna och de dåliga skolresultaten.

Utredarna har intervjuat politiker, skolledning, lärare, elever och föräldrar och i dag ska de presentera två olika förslag till en ny skolorganisation.

Utredningen, som har kostat 270 000 kronor exklusive moms, är den fjärde sedan 2003, men den första som görs externt.

I Åmot finns ett missnöje över att byrådet inte har fått lämna synpunkter till utredarna samt att den enda föräldraträffen hölls med kort varsel en fredag klockan 14.00, då många jobbar.

– Vi blev lovade ett nytt möte, men det har vi inte fått och nu är utredningen klar utan synpunkter från oss, suckar Håkan Mellström i Åmots byråd.

Inför morgondagens besked är Mellström orolig att förslaget åter blir en nedläggning av byskolorna.

– Vi är oroliga för att skolutredningen inte tar hänsyn till de sociala effekterna i byarna, en nedläggning av skolan berör hela byn, säger Mellström.

Mer läsning

Annons