Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryllande fullt vid auktion på Klockarbacken

/
  • TIO KRONOR, TJUGO, TRETTIO. Peter Eriksson, känd auktionsförrättare från Bollnäs höll i klubban på onsdagens gårdsauktion i Ockelbo.
  • COOLA FYND. Sofia Jönsson och systersonen Axel Granath är på besök hos släktingar i Ockelbo. De passade på att fynda både fräna glasögon och en golvlampa för 100 kronor. ”Vi har inte bestämt vem som ska få den, både jag, min syster och min mamma vill ha den”, säger Sofia Jönsson.
  • GÅR UR SLÄKTEN. Mona och Karin Olander är döttrar till avlidne Sven Olander som bodde på Klockarbacken. Här serverar de korv och dricka till alla besökare.
  • 800 KRONOR. Annie Tidholm, 6 år, från Trönö utanför Söderhamn fyndade en fin byrå på onsdagens auktion på Klockarbacken i Ockelbo. Här i ska både vantar, mössor och andra varma vinterplagg stuvas undan.
  • KLOCKAR-BACKEN UNDER KLUBBAN. Det var fullständigt smockfullt med folk på onsdagens gårdsauktion i Ockelbo. Trots det gjorde många riktiga fynd.

1 500 kronor för ett gustavianskt skåp, men bara en femtiolapp för en damhoj. Det var stor variation på priserna vid auktionen på Klockarbacken i Ockelbo på onsdagen. Men alla som åkte därifrån verkade tycka att de gjort riktiga fynd.

Annons

Solen lyser ikapp med auktionsförrättare Peter Eriksson från Bollnäs som är på strålande humör. Med raska steg tar han sig runt på Klockarbackens gårdsplan som fram till nu har varit i familjen Olanders ägo. Men nu går både lösöre och fastighet ur släkten.

– Det är jättekul att det kommit så många, säger Karin Olander som tillsammans med sin syster Mona Olander serverar korv till besökarna.

Det är verkligen packat med bilar på grannens åker som är inhyrd som parkering för tillställningen. Bland auktionsgästerna finns förutom ortsbor besökare från bland annat Tyskland, Stockholm, Bergby och Söderhamn.

Sexåriga Annie Tidholm från Trönö har fyndat en byrå. Hon och föräldrarna såg den redan när den kom och tänkte att den skulle vara perfekt i hallen. 800 kronor blev prislappen.

Nu ska byrån få en omgång färg. Sedan ska där stuvas in vantar, mössor och andra vintertillbehör.

Dan Jansson med hemadress Sollentuna, men med sommarhus i Mörtebo var en av storfyndarna.

– Köper jag en låda med grejer för 25 spänn så räcker det med en bra sak för att det ska ha betalat sig. Sedan ger jag bort resten till någon second hand-butik, säger han.

Trots att det kan låta så är han ingen trogen auktionsbesökare.

– Nej, jag är inte vanligtvis på sådant här, men nu råkade det lämpa sig. Däremot är jag mycket för loppis, säger han.

Mer läsning

Annons