Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda får inte starta hotell och turism­utbildning

Skolinspektionen trodde inte på idén att starta hotell- och turismgymnasium i Ockelbo och avslår ansökan från Wis hotell- och turismutbildning.
– Jag känner mig besviken, men jag kommer att överklaga, säger Linda Jonsson efter flera månaders väntan på beslutet.

Annons

Redan förra våren lämnade Linda Jonsson, som tagit över Ockelbo pensionat och kursgård, in en ansökan till Skolinspektionen om att få starta en gymnasieskola i Ockelbo.

Skolinspektionen har dröjt med sitt beslut och när Linda Jonsson nu fått nej från Skolinspektionen är hon besviken av flera skäl.

– Att en myndighet har dröjt så länge med att fatta ett beslut gör mig besviken. Och att det blev ett nej är förstås tråkigt, säger hon och fortsätter,

– Och det är flera saker som de klankar ner på som jag inte förstår, säger hon och nämner bland annat den värdegrund som hon tagit fram, som baseras på Gävles och Sandvikens kommuns värdegrunder, och som Skolinspektionen inte godkänner.

Ifrågasätter elevunderlaget

Förslaget att eleverna ska läsa kärnämnen vid Sandvikens gymnasieskola köper heller inte Skolinspektionen och dessutom ifrågasätter man elevunderlaget. Även budgeten underkänns.

– Men jag har inte gett upp, jag tänker överklaga, säger hon och berättar att ett överklagande kan ta upp till ett halvår att få svar på.

Mer läsning

Annons