Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindblad ska ersättas – men hur det ska gå till är oklart

Bo Lindblad som är vd för Ockelbogårdar och teknisk chef i Ockelbo kommun går i pension senare i år. Efter 30 juni kommer tjänsten att delas upp i två.

Annons

Tjänsten som ny vd för Ockelbogårdar har annonserats ut externt, men hur rekryteringen av ny teknisk chef i kommunen ska gå till är inte bestämt.

– Det är inte klart än. Vi har inte bestämt än om vi ska annonsera ut tjänsten internt eller externt, säger Lars Sjödin, kommunchef i Ockelbo kommun.

Lars Sjödin är enligt delegationsordningen ansvarig för att sköta rekryteringen av ny teknisk chef.

Vd och teknisk chef

Bo Lindblad är både vd för Ockelbogårdar och teknisk chef i Ockelbo kommun. Kommunfullmäktige har beslutat att från 30 juni i år ska de två tjänsterna delas upp i två: en vd för Ockelbogårdar ska anställas på 100 procent och en teknisk chef ska anställas på 100 procent.

Tjänsten försvinner

Pamela Warren är anställd som fastighetschef på 50 procent för Ockelbogårdar och 50 procent för Ockelbo kommun.

Tjänsten som fastighetschef för Ockelbogårdar kommer från 30 juni att ingå i uppdraget som vd och tjänsten som fastighetschef för Ockelbo kommun kommer då att ingå i jobbet som teknisk chef.

Enligt uppgifter till Arbetarbladet så är en tänkbar kandidat till ny teknisk chef just Pamela Warren som nu ansvarar för fastighetsförvaltningen i kommunen.

Fick inget svar

Owe Hellberg (V) är kritisk till att det inte finns någon tjänstebeskrivning av den nya tekniska chefens arbetsuppgifter och att det inte heller framgår hur rekryteringen ska gå till.

På kommunfullmäktige 2 maj bad han kommunalråd Magnus Jonsson att svara på det.

– Jag fick inget svar på hur tjänstebeskrivningen för den nya tekniska chefen ska se ut och inte heller på hur rekryteringen ska gå till. Personligen tycker jag att det bästa vore om en sådan här tjänst annonserades ut externt, så att så många som möjligt har chans att söka den, säger han.

Ansvar för fastigheter

Enligt Lars Sjödin är det enda som är nytt i tjänsten är ansvaret för fastighetsförvaltningen.

– Den tekniska chefen kommer även i fortsättningen att ha ansvar för gator, vägar, parker och vatten- och avlopp i kommunen. Det som tillkommer är fastighetsförvaltningen, säger han.

Mer läsning

Annons