Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lingbo får en minimultiarena

/
  • – Det är jätteviktigt med aktiviteter för barn. Det blir lite lättare att vara spontan när det finns en plats att mötas på, säger Sofie Lindroth en av initiativtagarna till arenan.

Nu ska Lingbo få en ny mötesplats. Det ska byggas en minimultiarena för både sommar och vinterbruk.

Annons

Det är en mindre arena, ungefär sju gånger tolv meter, som ska byggas. Tanken är att på sommaren kunna spela basket eller fotboll, och på vintern spola den så att det går att åka skridskor.

Initiativtagaren till arenan Sofie Lindroth och hennes man Anders Lindroth kom med idén på ett av Lingbo IF s styrelsemöten. Tillsammans med Lingbo Byförening och föräldrarådet på förskolan i Lingbo, gjorde Lingbo IF och Sofie Lindroth en ansökan till kommunen.

– Vi vill uppmuntra spontanidrotten, det är viktigt i en liten by. För nyanlända är det också ett sätt att knyta kontakter, säger Linda Åberg ordförande i Lingbo IF.

– Vi är i startgroparna med beställningen. Arenan kommer upp antingen innan vintern, om vi hinner, eller under våren. Placeringen var enligt förslaget vid skolan, och det såg ut som en bra placering, säger David Hedman teknisk chef på Ockelbo kommun.

– Jätteroligt att kommunen vill göra det här i "lilla" Lingbo. Det är också viktigt att det finns många olika sätt att använda den på, till exempel basket, fotboll eller bandy. Att det finns alternativ för ungdomar med olika intressen. Och att barnen på förskolan också ska kunna använda den, säger Sofie Lindroth.

Mer läsning

Annons