Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Eriksson blir ny vd för Wij trädgårdar

/
  • SÄLJCHEF. I dag är Malin Eriksson sälj- och marknadschef på Gävle Energi. Men inte länge till, om en dryg månad blir hon i stället vd för Wij trädgårdar.

Nu står det klart vem som efterträder Tove Elvelid som vd för Wij trädgårdar. Malin Eriksson, i dag sälj- och marknadschef på Gävle Energi, tar över rodret i november.

– En jättehäftig utmaning, tycker hon.

Annons

Malin Eriksson, 38 år, har arbetat i åtta år hos Gävle Energi och det var också genom sitt nuvarande jobb hon blev erbjuden tjänsten i Wij. Gävle Energi och Wij trädgårdar samarbetar inom flera områden och Eriksson har bland annat varit där och undervisat personalen i olika frågor.

– Det var på trädgårdsfesten i somras som jag fick frågan och jag sa att jag var intresserad, säger hon.

Det nya jobbet ser hon som en ”jättehäftig utmaning”.

– Det ska bli spännande att vara med och lyfta Wij en nivå till. Med den erfarenhet jag har, lite mer affärstänk, tror jag att jag kan driva igenom de projekt personalen har. Det finns så mycket idéer där ute och det enda som krävs är någon som kan förverkliga det.

I grunden är hon ekonomiingenjör, utbildad vid Högskolan i Gävle.

Hon växte upp i Storvik men bor sedan 20 år tillbaka i Gävle. Det kommer hon att fortsätta med också i sin nya roll som vd i Wij.

– Självklart tycker jag om trädgård! Själv har jag en trädgård full av frukt och bär. Sedan kan jag inte alla blommor de har uppe i Wij, men det ska jag lära mig.

Malin Eriksson tillträder 2 november. Hon ersätter Tove Elvelid, som lämnar sin tjänst nu i oktober för att i stället bli turistchef i Gävle efter nio månader i Wij.

Annons