Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Man kommer att sakna alla kompisar"

/
  • Perslundaskolan hade sin skolavslutning i Ockelbo kyrka på onsdagen. Här sjunger Sabina Nordell
  • Moa Sandberg, Sarah Lindström och Klara Ekman i klass 9C gjorde sin sista dag på Perslundaskolan på onsdagen.
  • För niondeklassarna på Perslundaskolan var det dags för sista skoldagen på onsdagen. Niorna åkte runt i Ockelbo i vagnar dragna av traktorer, utsmyckade med träd, grenar och ballonger.
  • På onsdagen var det dags för skolavslutning i Ockelbo kyrka för Perslundaskolans elever. Sjuorna och åttorna tågade till kyrkan.

Eleverna på Perslundaskolan avslutade läsåret med skolavslutning i Ockelbo kyrka på onsdagen. För Klara Ekman i 9C var det sista dagen någonsin på Perslundaskolan.

– Det känns jättebra. Nu väntar sommarlov och sedan blir det gymnasiet, säger hon.

Annons

Perslundaskolans 170 elever och deras familjer, släkt och vänner samlades i Ockelbo kyrka för avslutning innan det var dags för sommarlov. För niondeklassarna var det sista gången.

Klara Ekman, Moa Sandberg och Sarah Lindström i klass 9C gjorde sin sista skoldag på Perslundaskolan.

– Jättekul och det ska bli skönt att få börja om och göra något nytt, säger Klara Ekman.

– Men man kommer att sakna alla kompisar och klasskamrater på något sätt. Ikväll (läs igår) kommer vi att träffas och ha en avslutningsfest, säger Moa Sandberg.

I kyrkan sjöng Sabina Nordell "Sju sorger", Elias Lang spelade "Take five" på bas, Isabell Borglund sjöng "Det finaste" och Izabelle Brink Åberg sjöng "Utan dina andetag". Stipendier delades ut. Perslundaskolans rektor Signhild Olsson höll ett tal till eleverna och önskade dem lycka till.

– Den här skolavslutningen är speciell för mig. För det är "mina nior" som går ut. Ni är de första eleverna som jag har följt ända från sjuan till nian, sa hon.

Mer läsning

Annons