Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man påkörd av tåget i olycka – vårdas för allvarliga skador

En man i 30-årsåldern fick allvarliga yttre och inre skador när han blev påkörd av tåget utanför Ockelbo på måndagskvällen.
Polisen rubricerar det hela som en olyckshändelse.

Annons

Olyckan inträffade i höjd med Döljebro norr om Ockelbo klockan 20:45.

Inre befäl på räddningstjänsten berättade efter olyckan att de anträffat en person vid liv vid spåret. Platsen var svåråtkomlig och efter att ambulanspersonal tagit sig fram fick patienten bäras på bår genom otillgänglig mark. Han fördes till Gävle sjukhus, där han under natten vårdades för allvarliga inre och yttre skador. I en patientskaderapport från Region Gävleborg på tisdagsmorgonen skriver de att mannens läge är kritiskt och att han är inlagd på vårdavdelning.

Mannen har inte gått att höra, men polisen har en teori om att han kan ha missat tåget han skulle ha tagit från Ockelbo, och att han därför börjat gå norrut längs järnvägsspåret. Mannen ska därefter i höjd med Döljebro ha blivit påkörd bakifrån av ett annat tåg.

– Patrullen har fått uppgifter om att han skulle ta tåget från Ockelbo, men om han har missat det eller vad som hänt är inte riktigt klarlagt, säger Sven-Erik Hammar, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Polisen har ännu inte hört lokföraren om olyckan.

– De brukar transporteras bort rätt snabbt efter en sådan händelse och får höras senare, säger Sven-Erik Hammar.

Tågtrafiken mellan Gävle och Ljusdal drabbades av förseningar efter olyckan. Sent på måndagskvällen var tågtrafiken återigen i gång.

Mer läsning

Annons