Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många tips efter kidnappningen

I förhören med den 31-åring som i söndags kväll kidnappades och torterades har ny information kommit fram. Nu söker polisen flera som kan ha hört eller sett något, senare på kvällen.


– Kidnappningen kan ha skett så sent som vid elva, halv tolv på kvällen, säger förundersökningsledaren Leif Andersson.

Annons

Redan nu har många hört av sig till polisen kring kidnappningshistorien i söndags kväll. Men efter förhör med den drabbade 31-åringen under onsdagen är man nu intresserade av att komma i kontakt med dem som kan ha sett eller hört något några timmar senare på kvällen än vad man sagt förut.

– Han har justerat tiden lite. Det kan ha skett så sent som vid halv tolv på söndagskvällen, säger Leif Andersson.

Det var i söndags kväll som 31-åringen överfölls på Humlevägen, fick en huva över huvudet och fördes bort. Han torterades sedan i flera timmar innan han slutligen dumpades på en skogsväg, i bara underkläderna och med bakbundna händer. Under onsdagen har polisen fått in material från rättsläkaren och hälsocentralen där mannen undersöktes på natten.

– Han har inga fysiska skador som är allvarliga. Men samtidigt är det inget som motsäger det han berättat i förhören, säger Andersson.

Däremot uppges 31-åringen må psykiskt dåligt och han har också fått lugnande mediciner efter händelsen.

Personskyddsroteln hos polisen kommer att göra en bedömning om han kan bo kvar på sin hemadress eller om han av säkerhetsskäl måste vistas på annan adress den närmaste tiden.

Sent på onsdagseftermiddagen hade flera intressanta tips kommit in till polisen, som man skulle följa upp under de kommande dagarna. Vad tipsen handlar om vill Leif Andersson inte uttala sig om, men han betonar att polisen fortfarande gärna vill ha flera tips.

– Han lämnar de uppgifter han kan. Men med tanke på att han hade en huva över sig, förtejpade ögon, inte kände igen några röster och dessutom låg i bakluckan på en bil utan att veta åt vilket håll den körde finns det inte så mycket han kan berätta om det som hände.

Den som såg och hörde något i området runt Humlevägen sent på söndagskvällen, eller har annan information kring söndagskvällens händelse, kan kontakta polisen antingen på 114 14 eller förundersökningsledare Leif Andersson på tel 026-65 51 36.

Annons