Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många utmaningar väntar för Wennlund

/

Nästa vecka tar Lotta Wennlund över som tillförordnad utbildnings- och kulturchef, mitt i pågående skolutredning och med många viktiga framtidsfrågor hängande i luften. Men hon är inte nervös.
– Det ska bli roligt att få jobba övergripande med de här frågorna, tycker hon.

Annons

En skolutredning som avgör framtiden för alla kommunens skolor – och en kostutredning som ska bestämma hur maten till både skolor och vård ska tillagas – har satts igång men ännu inte hunnit fram till politiskt beslut. Samtidigt försvinner utbildnings- och kulturchefen Stefan Meuller och Lotta Wennlund tar hans plats som tillförordnad chef medan rekryteringsprocessen av en ny pågår.

Ingen nykomling

 

Man kan kanske tro att det var ett svårt beslut att ge sig in som skolchef mitt i en så stor process men Wennlund känner väl till skolutredningen. Hon har arbetat länge i kommunen, som rektor för Rabo och Gäveränge skolor och musikskolan, och ansvarig för ungdomsgården och kulturfrågor.

– Sedan utredningen blev godkänd i nämnden har jag varit med och jobbat med den, tillsammans med både politiker, tjänstemän och fack. För mig gäller det att få fram ett bra underlag så att politikerna kan fatta beslut, och att arbeta med en förankringsprocess hos alla berörda inför besluten.

I skolutredningen finns en rad olika förslag kring vilka skolor som ska finnas kvar, vilka som ska läggas ner – och vad som ska hända med Perslundaskolan som antingen måste totalrenoveras eller ersättas av en helt ny skolbyggnad. Lotta Wennlund tror att de första besluten, som handlar om att ordna fler platser på förskola, kommer att kunna fattas inför höstterminen 2009.

I kostutredningen kan en del beslut ta kortare tid och en del förändringar sker redan i höst. Bland annat ska det utredas om det är möjligt att ha ett eget tillagningskök på Perslunda.

Men någon oro inför att ta över det tunga ansvaret känner inte Wennlund.

– Det här är frågor som engagerar, redan som rektor och ansvarig för kulturfrågor engagerade de mig. Det ska bli roligt att få jobba på en annan nivå med det, helt klart.

Mer läsning

Annons