Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonbidrag får Wij att leva året runt

Kommunstyrelsen ska åter ta ställning till bidraget på 900 000 kronor till Wij trädgårdar.Pengarna ska gå till att göra anläggningen till en året runt-verksamhet.

Annons

– Det är jätteviktigt att kommunen fortsätter sitt samarbete med Wij, säger kommunalrådet Magnus Jonsson (S).

För en månad sedan beslutade kommunstyrelsen att återremittera förslaget att ge Wij trädgårdar ett bidrag på 900 000 för 2013 eftersom man ville se en specifikation av den föreslagna summan.

– Nu har vi fått en gedigen skrivelse där projekten finns beskrivna och också hur pengarna ska användas, säger Magnus Jonsson och konstaterar att projekten ligger i linje med kommunens vision 2020.

Wij trädgårdar vill i april starta projektet Trädgårdsdestination Norra Mellansverige med syftet att skapa året runt-verksamhet och vara en attraktiv partner för paketering av upplevelser med bland andra Kungsberget och Högbo Bruk.

Projektet har tre investeringsområden; att utveckla Experimentalfältet, ett trädgårdsområde avsett för pedagogiska ändamål, att göra en ny angöringsplats, som kan användas som arena vid större evenemang, samt att lyfta fram Lustgården för verksamhet under hela året. Man ska också visa upp förnybar energi, erbjuda aktiviteter inom matupplevelse, investera i ett nytt odlingshus samt småskalig djurhållning.

Mer läsning

Annons