Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har kombihallen i Ockelbo fått bygglov – byggstart i slutet av april

Under måndagen beviljades det bygglov för kombihallen i Ockelbo som ska rymma både inlines och ishockey och planerad byggstart blir i månadsskiftet mellan april och maj.

Annons

LÄS OCKSÅ: Efter 34 år – äntligen ett ja till ishall i Ockelbo

Hallen som ska byggas är tänkt att kunna ta emot upp till 500 personer och beräknas bli 2 700 kvadratmeter stor. I och med att bygg- och miljönämnden på måndagen beviljade bygglov för hallen är nu alla politiska beslut tagna och det är fritt fram för bygget, skriver Ockelbo kommun.

De skriver också att byggnaden beräknas bli 8.1 meter hög vilket är cirka en meter högre än den tillåtna byggnadshöjden enligt planbestämmelserna.

LÄS OCKSÅ: De vill skapa multisporthus i Ockelbo

Hallen kommer också att byggas på delar av mark där det normalt inte får byggas på men dessa avvikelser anses vara så pass små att det inte går emot vare sig detaljplanen eller plan- och bygglagen.

Sista dag för att komma med bud till upphandlingen är den 6 april och beroende på upphandlingen förväntas byggstarten komma i gång vid månadsskiftet mellan april och maj.

För fler lokala nyheter och pushnotiser om viktiga händelser från just ditt närområde, ladda ner vår nya app till din Iphone eller Android!

För Iphone: Hämta här

För Android: Hämta här

Mer läsning

Annons