Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har ”vargen” Oden fått ny familj

/
  • gud så gosig! Oden är fortfarande skygg men börjar bli allt mer förtjust i att leka och gosa med sin nya familj. Jenny Johansson och dottern Mikaela är lika förtjusta.

När han sprang herrelös i Hofors trodde folk att de sett en varg. Och när han väl fångats in ville först ingen ta hand om honom. Men nu har Oden äntligen fått en ny ägare.


– När han väl krupit ur skalet är han världens goaste hund, säger hans nya matte Jenny Johansson.

Annons

Oden ser lite ynklig ut, där han kryper ihop bakom nya matte Jenny Johansson i köket. Han är fortfarande rädd för nya människor och låter sig inte lockas fram från sitt gömställe i första taget. Det är svårt att föreställa sig att han för några veckor sedan satte skräck i Hofors – när han sprang herrelös trodde folk nämligen att de sett en varg.

– Han hade bott hos en tjej innan han kom hit så han tydde sig till mig från början. Men sambon har fått jobba hårt för att vinna hans tillit, berättar Jenny Johansson.

Oden är inne på sin tredje vecka hemma hos familjen i Ockelbo och trots att han fortfarande är väldigt skygg och osäker tycker Jenny att han gjort stora framsteg.

– Den första veckan bara låg han på soffan. Men efter en och en halv, två veckor började han faktiskt leka med oss. Och han blir duktigare och duktigare på att vara ute och gå, förut kröp han ihop så fort vi mötte någon men nu går han bara förbi.

Jenny och sambon Magnus läste i Arbetarbladet om Oden, som hade setts springa lös i Hofors i fyra veckor. När de fick veta att han fortfarande inte fått något nytt hem hörde de av sig direkt.

– Jag fastnade för Oden första gången jag såg honom. Jag vet inte vad det var, jag bara kände direkt att jag ville ha honom.

Efter att familjen, med dottern Mikaela, hälsat på några gånger i Hofors och sedan haft Oden hos sig på prov, blev det bestämt att han skulle få flytta in. Hundens skygghet och rädsla för andra människor fick inte familjen att tveka alls.

– Det är klart att vi får jobba med honom mycket mer med tillit och sådana saker. Men det är det värt.

Oden trivs också bra ihop både med Mikaela och med familjens katt, och blir mer och mer social för varje dag, berättar Jenny.

– Han är en glad, sprallig och väldigt charmig hund med mycket energi. När han väl krupit ut ur skalet är han världens goaste hund.

Annons