Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu öppnar Ewa, 63, ett spa i Ockelbo

/
  • LADDAD. Ewa Lundström, 63, satsar på att flytta och utöka i stället för att börja tänka på pension. I dag öppnar hon Ockelbo Spa.

I dag är det invigning av Ockelbo Spa. Ewa Lundström, Ewas hud & fot, har flyttat, utökat och satsat ordentligt. Om någon trodde att hon börjat tänka på pensionen är det bara att tänka om.


– Aldrig i livet! Det här är så roligt, jag tänker inte lägga av, säger hon.

Annons

Det gamla trähuset mittemot kyrkan har en gedigen historia. Här har det funnits kommunhus och bostadsuthyrning, bibliotek – och fängelse i källaren. Nu är bottenvåningen nyrustad och en ny sorts verksamhet flyttar in: spa. Ewa Lundström, som drivit Ewas hud & fot i många år, har flyttat in och fått både bastu, bubbelpool och relaxavdelning.

Själv är hon 63 fyllda och det är 40 år sedan hon tog emot sin första kund i Ockelbo – den kunden kommer för övrigt att klippa bandet på invigningen i eftermiddag – men hon har siktet inställt på att jobba länge än.

– Jag tycker ju att det är så himla roligt. Det är inte en enda dag som jag inte har velat gå till jobbet.

Så i stället för att trappa ner satsar hon hårdare. I den nya spaanläggningen vill hon ta emot både enskilda kunder och grupper, som kan basta, bubbla i poolen och testa några av behandlingarna. Sammanlagt fyra personer kommer att jobba på Ockelbo Spa och trots lågkonjunktur och tuffare tider är Ewa optimistisk.

– Min mamma startade parfymbutiken Chic en gång i tiden. Hon sa alltid att ju sämre tider det är, desto mer hade hon i kassan. Har man inte råd att åka bort på resor längre kanske man åtminstone har råd att gå på spa hemma i byn.

Mer läsning

Annons