Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny fristående förskola invigs i Ockelbo

/
  • sista förberedelserna. Den nya fristående förskolan ”Lilla jag” i Ockelbo kommer att invigas på lördag. Karin Magnusson är initiativtagare och Annelie Sjöberg och Monica Schelin har anställts som förskollärare.

På lördag invigs den nya fristående förskolan ”Lilla jag” i Ockelbo. Förskolans verksamhet kommer att vara inriktad på utomhuspedagogik, skapande och mångfald.

Annons

Karin Magnusson har startat förskolan ”Lilla jag”. Hon driver även behandlingshemmet Humlans HVB. Förskolan ”Lilla jag” ligger i en stor gård på Byvägen i Ockelbo. Gården har byggts om under sommaren för att anpassas till förskoleverksamhet.

Just nu pågår de sista förberedelserna på förskolan inför invigningen på lördag. Föräldrar, barn och allmänheten är välkomna och det blir fika och underhållning av musikduon ”Smultron och sång” från Sundsvall.

– Det känns jättekul att vi kan komma i gång i augusti precis som det var tänkt, säger Karin Magnusson.

26 platser

Förskolan är för barn mellan ett och fem år. Hittills har 20 barn fått plats på förskolan och totalt finns det 26 platser. De första barnen kommer att skolas in nästa vecka.

Förskollärarna Annelie Sjöberg, Monica Schelin och Homa Mohammad Omar och en barnskötare har anställts. Sylvia Bergroth som är rektor för Gäveränge skola, Rabo skola och Kulturskolan i Ockelbo blir ny förskolechef för ”Lilla jag”.

– Vi kommer kanske att anställa ytterligare en förskollärare på halvtid. Om det blir så, det beror på hur många barn vi kommer att ha, säger Karin Magnusson.

Får skapa mycket

Annelie Sjöberg och Monica Schelin har tidigare jobbat på Stenhuggarens förskola.

– Jag tycker att det är roligt att få prova något nytt, säger Annelie Sjöberg.

Gårdens garage har byggts om till ateljé och ett härbre ska byggas om till snickarverkstad.

– Barnen kommer att få skapa mycket. Vi kommer att odla i trädgården och baka och laga mat tillsammans med barnen, säger Monica Schelin.

– Det finns en stor härlig trädgård för barnen att leka i och det är nära till skogen, säger Annelie Sjöberg.

Mer läsning

Annons