Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny månadstidning startas i Ockelbo

/
  • Ulf Gräsberg och Anders Norén är två av initiativtagarna till en ny månadstidning i Ockelbo - Kuxabladet.
  • Ulf Gräsberg och Anders Norén är två av initiativtagarna till en ny månadstidning i Ockelbo - Kuxabladet.

En ny måndagstidning har startats i Ockelbo - Kuxabladet. Det första numret kommer ut 24 maj.
– Det blir den första tidningen som kommer ut i Ockelbo på 86 år, säger Ulf Gräsberg, en av initiativtagarna.

Annons

Kuxabladet ska täcka Ockelbo med omnejd - Hamrånge, Järbo, Bergby och Kungsgården. Det är en gratistidning som finansieras med annonser och som görs av ideella krafter.

En av initiativtagarna är Ulf Gräsberg som är lärare på Perslundaskolan och som driver skoltidningen En spänn. Den sista tidningen i Ockelbo gavs ut år 1925 och det var Ockelbo Tidning och Ulf Gräsberg tycker att det är dags för en ny.

– I dag finns det ingen tidning för bara Ockelbo med omnejd och det tror vi behövs. Vi kommer att ha material med lokal anknytning, säger Ulf Gräsberg.

Anders Norén är en annan av initiativtagarna. Han har tidigare jobbat på En spänn, driver Filmnyheter.se och har skrivit för en spelsajt.

– Vi kommer att ha reportage, intervjuer och krönikor. I varje nummer kommer vi att ha ett personporträtt med en Ockelbo-profil, säger han.

Barbro Engstedt på Vildmarksgalleriet kommer att skriva om mat i Kuxabladet, Lars Krantz på Wij Trädgårdar kommer att ha en trädgårdssida och Cecilia Hed Malmström kommer att skriva krönikor.

Mer läsning

Annons