Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo kan få hotell igen

Ockelbo kommun har i sista stund hittat en tänkbar köpare som vill driva Centrumhotellet. Spekulanten beskrivs som seriös och förhandlingar har inletts. Det lutar därmed åt att det inte blir någon ombyggnad av lokalerna till socialkontor.

Annons

Det kommunägda Centrumhotellet med restaurang och hotellrum har under åren varit utarrenderad till olika entreprenörer för längre eller kortare perioder.

Lönsamheten för hotellrörelsen har dock blivit allt sämre och efter det att den senaste hyresgästen flyttade ut våren 2009 har det inte gått att hitta någon ersättare.

Ett alternativ som diskuterats är att bygga om hotellet till socialkontor för cirka 6 miljoner kronor. Ett annat alternativ har varit att göra om rummen till studentboende för Wijs utbildning för blivande trädgårdsmästare. Något som i båda fallen skulle ha inneburit att Ockelbo blivit utan hotell och dessutom förlorat en lunchrestaurang med centralt läge.

Men i sista stund inför beslutet om alternativ användning har det nu dykt upp en spekulant som vill köpa lokalerna för att återuppta hotellverksamheten.

Kommunstyrelsen ska ta ställning till en politisk viljeyttring om försäljning vid ett möte om en vecka. I beslutsunderlaget beskriver kommunchefen Lars Sjödin spekulanten som seriös utan att gå in på varken namn eller tänkbar köpesumma.

Mer läsning

Annons