Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo satsar 2,5 miljoner på turism

/
  • glänta i skogen. Monika Järnkvist, bröllopsgeneral i Ockelbo,  berättar att kommunikationerna ska förbättras, man ska satsa på attraktiva tomter och att Ockelbo ska profileras som en ”glänta i skogen”.Foto: Britt Mattsson

Bröllopssatsningen går vidare.

Kommunen skjuter till ytterligare 700 000 kronor för marknadsföring och att bemanna turistbyrån.

Totalt satsar Ockelbo nu 2,5 miljoner kronor för att öka antalet besökare och invånare.

Annons

I november tog kommunstyrelsen beslutet att fortsätta satsa på projektet Ockelbo med grannar, trots att Region Gävleborg sa nej till att fortsätta stödja projektet ekonomiskt. Man avsatte då också 1,8 miljoner kronor för att locka folk till kommunen.

Inte nöjd

Men kommunstyrelsen var inte helt nöjd den nya projektidén.

– Nej, festen är slut och bröllopet har redan varit. Vi tycker att över 600 000 kronor är mycket att lägga på en projektledare, vars jobb var att locka hit turister kring bröllopet, säger vänsterpartiets Owe Hellberg och fortsätter,

– Vi ville ha en bättre beskrivning över vad vi ska satsa pengarna på, säger Hellberg, som begärde att projektgruppen skulle återkomma med tydligare mål och syfte med projektet.

Så gjorde också projektgruppen med bröllopsgeneralen Monica Järnkvist i spetsen.

Nu ska både antalet besökare och invånare öka och projektet fick ett nytt namn – Ockelbo växer.

Attraktiva tomter

Hon berättar att kommunikationerna ska förbättras, man ska satsa på attraktiva tomter och att Ockelbo ska profileras som en ”glänta i skogen”.

Har ni satt upp några konkreta mål för hur mycket antalet invånare och turister ska öka?

– Nej, vi känner inte att vi har på fötterna för det ännu. I dagsläget är målet att det ska öka helt enkelt, men vi ska förstås konkretisera dessa mål, säger Monica Järnkvist, som blir kvar som projektledare åtminstone över 2011.

Utöver den tidigare fastställda budgeten skjuter kommunen till 700 000 kronor ur utvecklingsmedelspotten.

Extrapengarna ska säkerställa att turistbyrån kan hålla öppet mellan klockan 10–18 från och med 1 maj till 30 september. Man ska dessutom bemanna turistbyrån på lördagar.

Mer läsning

Annons