Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo ska genomföra en egen undersökning

/

Lars Sjödin, som är kommunchef i Ockelbo kommun, välkomnar JO:s utredning – även om kommunen skulle få en knäpp på näsan av riksdagens ombudsmän.

– Får vi kritik så ska vi förstås bättra oss. Men oavsett vad utlåtandet blir så kanske vi får slut på diskussionen om vår öppenhet, säger Sjödin.

Annons

Lars Sjödin har tittat igenom Arbetarbladets JO-anmälan och han medger att det är mycket möjligt att JO kommer att rikta kritik mot kommunen.

– Att avkräva legitimation är ju helt fel och det får vi inte göra, så det får vi säkert kritik för, säger han och fortsätter,

Finns inga bevis

– Men både Arbetarbladet och revisionsbyrån antar att vi diarieför för lite handlingar. Men det finns inga bevis, utan det är något man tror, så det blir spännande att se vad JO säger angående det, säger Sjödin.

Lars Sjödin berättar också att Ockelbo kommun bestämt sig för att genomföra en egen utredning angående kommunens eventuella brister i diarieföringen.

Jämföra med andra

Efter semestrarna ska man under en månads tid undersöka postlistorna i ett antal närliggande kommuner och jämföra hur mycket av posten som registreras som allmänna handlingar jämfört med Ockelbo kommun. Bland annat Hofors, Ovanåker, Söderhamn, Bollnäs och Nordanstig kommer att ingå i jämförelsen.

– Då kommer vi att se om det är en viss typ av handling som vi missar att diarieföra. Och är det så att vi gör fel kommer vi självklart att åtgärda detta, säger Sjödin.

Mer läsning

Annons