Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbobomåste betalaolovligt bygge

En Ockelbobo byggde ut sitt hus med 80 kvadratmeter utan att först ha ansökt om bygglov. Nu måste han betala 46 000 kronor i avgifter i efterskott. Men han har överklagat beslutet och säger själv att han hade ett muntligt löfte. Nu går ärendet till länsrätten.

Annons

Det var i höstas som Ockelbo kommun beslutade att en Ockelbobo skulle betala drygt 46 000 kronor i avgifter, för att han byggt ut sitt hus utan att ha något bygglov. Han köpte ett äldre hus på 35 kvadratmeter och byggde sedan ut det med omkring 80 kvadratmeter, mycket mer än vad som var tillåtet.

Byggnads- och miljönämnden har därför tagit beslut om att fastighetsägaren i efterhand ska betala en byggnadsavgift om 11 000 kronor och en tilläggsavgift om 35 000 kronor. Men fastighetsägaren har överklagat beslutet.

Han uppger att han i ett telefonsamtal med en handläggare på kommunen fick beskedet att det inte var så noga med bygglovet bara han hade grannens tillåtelse. Kommunen menar däremot att samtalet aldrig ägt rum. Länsstyrelsen gick på kommunens linje och avslog fastighetsägarens överklagan. Nu överklagar han till länsrätten.

Mer läsning

Annons