Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbobor grep däcktjuvar

/
  • Fångbilen. Charlie Wiklund, Dennis Jonsson och Erik Jonsson vid bilen där tjuvarna gömde sig.

Dennis Jonsson och Charlie Wiklund skrämde in däcktjuvarna i den stora skåpbilens lastutrymme. Inom en kvart var bilen omringad av sex Ockelbobor. Polisen kunde bara komma och plocka ut tjuvarna.

Annons

Dennis pappa Erik Jonsson äger Ockelbo gummiservice som ligger på utfarten mot Åmot. Vid tretiden på lördagsnatten skulle Dennis skjutsa hem kompisen Charlie och körde då förbi firman.
– Då såg vi en stor vit skåpbil som stod konstigt uppbackad mot staketet på baksidan. Vi åkte dit och då sprang det in tre stycken och stängde bakdörrarna, berättar Dennis.

De stannade kvar utanför bilen och vaktade och ringde både pappa Erik och polisen. Erik kom snabbt dit, liksom tre kompisar som han hade larmat. Tillsammans vaktade de bilen och såg till att ingen kom ut därifrån. De ställde bland annat en bil i vägen.
– Vi hörde ljud inifrån bilen. Men vi pratade aldrig med dem, berättar Dennis.

Efter en halvtimme var polisen framme och tjuvarna kunde gripas. Men Erik Jonsson är lite frågande till polisens kommunikationer.
– Trots att vi pratat med polisen två gånger och sagt att tjuvarna fanns instängda i bilen, visste patrullen som kom inte om det, säger han.

Tjuvarna hade plockat fram 152 nya dubbade vinterdäck, och hunnit lasta de flesta av dem via ett uppklippt hål i staketet. De tre kommer från Lettland och är 23, 28 och 30 år gamla.
– Det har kommit ut varningar i däckbranschen om flera såna här stölder runt om i landet under den senaste tiden, berättar Erik Jonsson.

Inför vintern köper däckfirmorna in nya däck som levereras i stora containrar. Erik Jonsson är rädd för att man snart måste sluta med det, och i stället få däcken levererade i mindre poster då och då, för att kunna förvara dem säkrare.
Hans egen däckfirma har haft tre inbrott sedan i maj.

Mer läsning

Annons