Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbogårdar gör miljonförlust

/
  • Pamela Warren är vd på Ockelbogårdar. Hon menar att företagets stora utmaning är den nya lagen som gäller samtliga kommunala bostadsbolag.

Alla de kommunala bolagen i Ockelbo går mot ett förlustår.

Allra sämst går Ockelbogårdar som förväntas sluta året med minst tre miljoner kronor i minus.

Bionär och Ockelbo Vatten saknar en miljon kronor.

Annons

Förra året blev ett riktigt katastrofår för Ockelbogårdar, som tvingades till stora nedskrivningar, och vid årets slut visade ett negativt resultat på drygt -21 miljoner kronor. Bolaget fick ett ägartillskott på sju miljoner kronor från kommunen.

I år är prognosen ljusare, men det enligt den helt nya vd:n Pamela Warren kommer bolaget dras med underskott även i år.

– Prognosen pekar på drygt tre miljoner minus, men då har vi inte budgeterat för en nödvändig renovering av trappan vid Uret till exempel. Så förlusten blir större än tre miljoner kronor vid årets slut, säger hon och hänvisar till den kostsamma rusten av Vibacka.

Samtidigt måste bolaget lösa ett lite mer angenämt problem – 97,8 procent av bostadsbeståndet var vid halvårsbokslutet uthyrt.

– Det är bra att vi får hyresgäster, men vi behöver fler bostäder, säger Pamela Warren och fortsätter,

– Vi måste fundera på framtiden, hur ska vi kunna bekosta nybyggen?

Ockelbo Vatten visade vid delårsbokslutet ett positivt resultat på 10 000 kronor men förväntas gå med totalt 600 000 kronor i minus för hela året. Även Bionär, som vid halvårsskiftet gick med ett underskott på 200 000 kronor, förväntas göra en förlust på 400 000 kronor.

Mer läsning

Annons