Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbogårdar söker ny vd

Ockelbogårdar söker ny vd efter Bo Lindblad som går i pension senare i år.

Annons

Den nye vd:n ska sköta ett kommunalt bostadsbolag som brottas med ekonomiska problem samtidigt som nya bostäder behövs för att möta inflyttningen till kommunen.

Nyligen fick kommunen gå in med ett ägartillskott på 7 miljoner kronor för att klara bolagets ekonomi när man tvingades skriva ned värdet på det tidigare äldreboendet Vibacka.

– Det är svårt att hyra ut Vibacka med många döda ytor och långa korridorer, konstaterar Bertil Andersson (S), avgående styrelseordförande i Ockelbogårdar.

Hittills har Ockelbogårdars vd också varit teknisk chef i kommunen. I samband med vd-bytet kommer rollerna troligen att renodlas och vd:n slippa ansvaret för kommunens tekniska organisation.

En ny lagstiftning medför att kommunen måste ställa tydliga avkastningskrav i ägardirektiven. Det innebär också att Ockelbogårdar och andra kommunala bostadsbolag ska betala ränta på kommunala lån.

Ockelbogårdar har mycket få tomma lägenheter, vilket gynnar bolagets ekonomi. Men de ekonomiska musklerna räcker inte för att klara egna nybyggen.

Kommunalrådet Magnus Jonsson (S) berättar att kommunledningen haft ”trevande kontakter” med andra aktörer för att få till stånd nybyggen av flerbostadshus. Detta samtidigt som man bjuder ut tomtmark för hågade villabyggare.

– Vi behöver fler boendemöjligheter, säger Magnus Jonsson.

Mer läsning

Annons