Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbokonstnär har målat en tavla till Daniel och Victoria

/
  • KONSTNÄR. Sonja Lindberg från Mehedeby växte upp i Ockelbo. Nu har hon målat en tavla som hon ska skänka till Daniel Westling och kronprinsessan Victoria.

Konstnären Sonja Lindberg växte upp i Ockelbo, precis som Daniel Westling. Nästa vecka åker hon till slottet för att överlämna en tavla som hon målat till honom och kronprinsessan.
– Deras kärlekshistoria är som en saga, tycker hon.

Annons

Redan när tidningarna började skriva om Ockelbosonens förhållande med kronprinsessan Victoria bestämde sig Sonja Lindberg, numera bosatt i Mehedeby: när förlovningen var officiell skulle hon överlämna en tavla till paret.

– Det är en så fantastisk resa de har gjort båda två. Ett så unikt kärleksförhållande. Om man tänker tillbaka på barnen i Ockelbo är det många som har kommit långt i världen, men Daniel Westling har gjort den längsta resan, tycker Sonja.

Sonja har varit verksam som konstnär i många år och haft flera utställningar bland annat i Gästrikland och Norduppland. Tavlan hon gjort till det kungliga paret visar ett kärlekspar i omfamning, mot en bakgrund av blånande berg och grön skog.

– Jag ville ha lite sommarkänsla i den. Och framför allt visa glädje och lycka. All lycka till dem genom livet.

Sonja överlämnar tavlan nästa vecka. Då åker hon ner och lämnar över den på slottet.

– Jag vill göra det nu. Sen blir det så mycket för dem med bröllopet, så mycket dyra och fina presenter.

Mer läsning

Annons