Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbos älgar fotade för tysk garnkatalog

/
  • FOTAS MED ÄLGAR. Fotografen Lasse Åbom fotar modellen Angelica Pennerdahl tillsammans med Lillprinsen.

Viktoria och kalvarna fick konkurrens om fotografernas uppmärksamhet i Älgparken i Mo norr om Ockelbo i går.

Älgarna fick ”bara” agera bakgrundsmodeller när tre frusna mannekänger från Järbo garn poserade glatt i parken bland både älgar, skotrar och värmande läger­eldar.

Annons

Stickade tjocktröjor, ponchos, lovikkavantar, strumpor och halsdukar trängdes inne i värmestugan i älgparken i går när Järbo garn fotade sin höstkollektion 2011.

Lanseras i Tyskland

Kollektionen ska lanseras i Tyskland och då passar ju älgparken perfekt.

– Ja, tyskarna är ju galna i älgar, och våra stickade kläder passar perfekt i den här miljön, säger Järbo garns designansvariga Carina Hellgren.

– Vi brukar hålla till i lokala miljöer, det är ju super om vi lokala företag kan samarbeta och hjälpa varandra, säger Carina Hellgren och väljer ut en grå Islandsinspirerad stickad tröja åt modellen Malin Hedin, som fixar till strumporna som sticker upp ur stövlarna.

Ovilliga mannekänger

Väl ute i parken var ju förstås den stora förhoppningen att någon av älgarna skulle visa lite mannekängtakter. Men Moa och hennes kalvar visade ändan när fotografen närmade sig och Viktoria nöp en banan innan även hon traskade tillbaka in i skogen.

Nye tjuren Lillprinsen däremot, han visade gärna upp sig inför både kameran och modellerna.

– Bara han inte äter upp min hand nu, funderade modellen Angelica Pennerdahl när hon poserade inför kameran samtidigt som hon försökte mata den glupske Lillprinsen med bananer.

Bara intresserade av bananer

Medan modellerna bytte kläder och värmde frusna tår vandrade fotografen Lasse Åbom omkring och mätte ljuset ute i älgparken.

– Det är sällan man är ute när det är så här kallt, och det svåraste är att ta bilden innan modellerna blir för frusna och börjar spänna sig, säger han och konstaterar att det inte är helt lätt att jobba med älgar som statister – de var ju bara intresserade av bananer.

Mer läsning

Annons