Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbos byar får behålla biblioteken

I går fattade utbildnings- och kulturnämnden beslut om budgeten för nästa år. Men nedskärningarna blir inte riktigt lika stora som det först planerades.

Bland annat räddas en lärartjänst kvar i grundskolan och byarna får behålla sina biblioteksfilialer.

Annons

I går höll utbildnings- och kulturnämnden sitt sista sammanträde för året och fattade samtidigt beslut om budgeten för 2010–2012. Precis som alla andra nämnder har man fått mindre att röra sig med än tidigare år och blir, som Arbetarbladet berättat, tvungna att göra nedskärningar.

Men helt enligt tjänstemannaförslaget blev det inte. Socialdemokraterna tillsammans med Centerpartiet lade fram några förslag på ändringar som klubbades igenom.

Mer pengar till skolan

Perslundaskolan får lite mer pengar än det först var tänkt så att skolan ska slippa stänga sitt elevrum.

– Elevrummet viktigt för många och ska få vara kvar ända tills vi bygger om Perslundaskolan så skolan får en ny samlingspunkt, säger Anna Schönning (S) utbildnings- och kulturnämndens ordförande.

Det blir minskad lärartäthet på Perslundaskolan, men det blir bara en, och inte två lärartjänster, som försvinner.

Förtätning

Inom förskolan skulle först två tjänster tas bort, men på grund av att det står barn i kö inför våren och det blir en förtätning på förskolorna får en tjänst vara kvar under våren.

Det blir även så att byarna får behålla sina biblioteksfilialer.

Enligt Anna Schönning går budgeten ändå ihop.

Vänsterpartiet och Moderaterna reserverade sig mot budgeten till förmån för sitt eget förslag att utbildnings- och kulturförvaltningen ska få 1 miljon kronor extra att röra sig med.

Mer läsning

Annons